Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Με αφορμή μια «κριτική»...


«Αναγνωρίζουμε τις Αγωνιστικές Κινήσεις ως συναγωνιστές μαςαλλά πιστεύουμε πως παραμένουν υπερβολικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τόσο στη σχολή μαςόσο και κοινωνικάΜε το να αναλύουμε συνεχώς και να κλαίμε για τα πλαφόν και την εντατικοποίηση στα μαθήματαδε θα έρθει η αλλαγήΠροχωρώντας ένα βήμα πολιτικάοι αλλαγές δε θα έρθουν ούτε καν αν γενικώς και απροσδιορίστως περιμένουμε την ανατροπή του συστήματοςχωρίς καν να προτείνουμε την ανατροπή της κυβέρνησηςΑντίθεταη αλλαγή έρχεται μέσα από το πρόταγμα για μια άλλη κοινωνία με δημόσια και δωρεάν παιδείαανθρώπινη δουλειά για όλουςκάτι που οι αγωνιστικές κινήσεις δεν οραματίζονται».
(ΑΤΑΞΙΑ ΕΑΑΚ στους νηπιαγωγούς)
   Αυτή είναι η άποψη των συναγωνιστών από τα ΕΑΑΚ για τις Αγωνιστικές Κινήσεις. Μόνο που αυτή δεν είναι μια άποψη αλλά ένα μείγμα αντιφατικών απόψεων για μια πολύ ξεκάθαρη άποψη, τη δική μας.
   Ας μας εξηγήσουν λοιπόν οι συναγωνιστές πως γίνεται από τη μια να μας κατηγορούν ότι παραμένουμε υπερβολικά στα ζητήματα της σχολής και της κοινωνίας (άκου να δεις τι κάνουμε!) και από την άλλη ότι παλεύουμε γενικά για την ανατροπή του συστήματος;(κάτι τόσο απλό και γενικό για τους ίδιους!)
   Βέβαια αυτοί που υποτίθεται πως προτάσσουν το όραμα για μια άλλη κοινωνία καταλήγουν να προτείνουν  την ανατροπή της κυβέρνησης, ως σταθμό για την αλλαγή του συστήματος.
   Ξεχνούν μάλλον ότι τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει τόσες κυβερνήσεις αλλά ότι η επίθεση στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας εντείνεται! Μάλλον φταίει ότι θεωρούν πως η επίθεση που δέχεται ο λαός τα τελευταία χρόνια είναι αποτέλεσμα κακής διαχείρισης του συστήματος και όχι η ίδια η εκμεταλλευτική φύση του καπιταλιστικού- ιμπεριαλιστικού συστήματος. Γι' αυτό και ζητούν (εμμέσως πλην σαφώς) μια άλλη διαχείριση (κυβέρνηση θέλαμε να πούμε), πιο «αριστερή».
   Σαν Αγωνιστικές Κινήσεις φυσικά παλεύουμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα καθημερινά προβλήματα που αναδεικνύει η ταξική πάλη και η συμμετοχή μας σ' αυτήν.
   Γιατί πιστεύουμε ότι το πρόταγμα για μια άλλη κοινωνία, για δημόσια και δωρεάν παιδεία, για δουλειά για όλους δεν είναι ένα ωραίο, άπιαστο όνειρο στα κεφάλια κάποιων μικροαστών «υπερεπαναστατών» , αλλά μια αναγκαιότητα για την πλειοψηφία του λαού.
Για να μπορέσει να σπουδάσει, να δουλέψει , να ΖΗΣΕΙ!
   Γι' αυτό θα συνεχίσουμε να «απογοητεύουμε» τους συναγωνιστές από τα ΕΑΑΚ συμμετέχοντας καθημερινά στην ανάδειξη των προβλημάτων που δημιουργεί αυτό το σάπιο σύστημα.
   Θα συμμετέχουμε ενεργά στην αντίσταση απέναντι στην επίθεση, στην οργάνωση του κόσμου στους συλλόγους και τα όργανα πάλης του για την ανατροπή των αρνητικών, για το κίνημα, συσχετισμών (αυτή τη στιγμή) και για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ αυτού του συστήματος.
   Θα συνεχίσουμε να τους «απογοητεύουμε» πιστεύοντας ακόμα ότι η μόνη λύση βρίσκεται στους μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες και όχι στις θέσεις συνδιαλλαγής στα όργανα και τους μηχανισμούς του κράτους. 
Γιατί εμείς προτάσεις για τη βελτίωση αυτού του συστήματος δε θα κάνουμε!
   Εμείς θα συνεχίσουμε στο δρόμο της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, της ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ και της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, όπως τον έχουν χαράξει μέχρι τώρα η εξέγερση του Πολυτεχνείου, η ανατροπή του ν.815, το κίνημα του '06-'07...
  ...γιατί  τα όνειρά μας δε χωρούν στο βάρβαρό τους κόσμο...
 ... ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ ΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ!
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΑΠΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου