Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Η κόκκινη Πρωτομαγιά μας δείχνει το δρόμο!

129 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη εξέργεση των εργατών στο Σικάγο, το 1886, η φετινή Πρωτομαγιά έρχεται να βρει τον λαό και την εργατική τάξη της χώρας μας, τσακισμένους από τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσαν και συνεχίζουν να εξαπολύουν ξένο και ντόπιο κεφάλαιο. Με αφορμή την κρίση του καπιταλιστικού – ιμπεριαλιστικού συστήματος και εν μέσω κινηματικής αδράνειας, το κεφάλαιο κατάφερε να φέρει την εργατική τάξη και συνολικά το λαό χρόνια πίσω, διαμορφώνοντας τον σύγχρονο κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα.


Σήμερα, λαός και νεολαία βρίσκονται σε μια κατάσταση αποσυγκρότησης και αναμονής. Μετά από τη λυσσαλέα επίθεση του συστήματος, το εκλογικό στραπάτσο Ν.Δ- ΠΑΣΟΚ και την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι αυταπάτες για μια σωτήρια διαπραγμάτευση με τους ιμπεριαλιστές, έφτασαν στο απόγειό τους. Η μεταβάπτιση όμως, της Τρόικα και των Μνημονίων, δεν μπορούν να αποκρύψουν τη σκληρή για το λαό πραγματικότητα. Δεν μπορούν δηλαδή,να κρύψουν το πραγματικό πρόσωπο του ιμπεριαλισμού, που από τη μια αιματοκυλά ολόκληρους λαούς και από την άλλη διαμορφώνει μια αβάστακτη καθημερινότητα για τους λαούς των εξαρτημένων χωρών, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφεροντά του.

Οι πετσοκομμένοι μισθοί και συντάξεις,η κατάργηση του 8ωρου, το τσάκισμα συλλογικών συμβάσεων, η ανασφάλιστη και υπό άθλιες συνθήκες εργασία,η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, σκιαγραφούν την συντεταγμένη προσπάθεια του κεφαλαίου να πάρει πίσω όλα εκείνα τα δικαιώματα που δεν χαρίστηκαν, αλλά κατακτήθηκαν με το αίμα των εργατών του Σικάγο το 1886, των καπνεργατών της Θεσσαλονίκης το 1936 και των εκτελεσμένων κομμουνιστών της Καισαριανής το 1944. Κεκτημένα που παρά το ότι το εργατικό και λαϊκό κίνημα υπερασπίστηκε μέσα από τους αγώνες του παρελθόντος, όσο στο σήμερα δεν συγκροτούνται αντιστάσεις θα βρίσκονται στο στόχαστρο, όσοι διαχειριστές και αν εναλλαγούν στην εξουσία.

Το σάπιο αυτό σύστημα έχει δείξει το πραγματικό του πρόσωπο και στη νεολαία. Δεν θα μπορούσε να είναι και αλλιώς μιας και σε μια εξαρτημένη χώρα όπως είναι η Ελλάδα, από Ε.Ε. και Η.Π.Α., η αποβιομηχάνιση και η διάλυση της παραγωγής δεν μπορούν να συμβαδίζουν με σχολές που θα εξασφαλίζουν πτυχία με δικαιώματα. Συνεπώς, τα ενιαία πτυχία με επαγγελματικα δικαιώματα δίνουν τη θέση τους στις πιστωτικές μονάδες, ενώ συγχρόνως η εντατικοποίηση που κάνει ακόμη πιο ασφυκτική την καθημερινότητά μας και η διάλυση της φοιτητικής μέριμνας, διαμορφώνουν το Πανεπιστήμιο των λίγων και εκλεκτών, που έρχεται να διαμορφώσει τον πειθήνιο εργαζόμενο, έρμαιο στα χέρια του εργοδότη.

Δεν θα υποταχθούμε! Η νεολαία οφείλει να παλέψει ενάντια στο σύστημα που τη θέλει υποταγμένη αλλά και ενάντια σ’ όλους αυτούς που τώρα με περίσσεια αγωνιστικότητα θα υμνούν  την Πρωτομαγιά, ενώ ήταν οι ίδιοι που φρόντισαν να στείλουν τον κόσμο σπίτι του, όταν βγήκε στο δρόμο, εγκλωβίζοντάς τον στις κοινοβουλευτικές αυταπάτες.

Καλούμαστε ως σημερινοί φοιτητές και αυριανοί εργαζόμενοι, την Πρωτομαγιά να βγούμε στο δρόμο και να παλέψουμε ενάντια σε όλους εκείνους που βρίσκονται απέναντι μας, έχοντας στο πλευρό μας τον πληττόμενο από την ίδια επίθεση λαό. Η 1η Μάη δεν είναι μια ακόμα επέτειος, δεν είναι αργία! Όσο και αν το σύστημα προσπαθεί να την αποκόψει απο το πραγματικό της ταξικό περιεχόμενο, ο εορτασμός της είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του εργατικού κινήματος, που έδειξε πως ο μόνος δρόμος για τη νίκη είναι ο αγώνας. Ας την τιμήσουμε όπως της αξίζει! 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣH ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/5 ΣΤΙΣ 10:00 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου