Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Η αλληλεγγύη δεν είναι α λα καρτ

Στις 15-18 Απρίλη μια σειρά αγωνιστές της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη) συνελήφθησαν σε Γερμανία, Ελβετία και Ελλάδα, με τις «αντιτρομοκρατικές» δυνάμεις της χώρας μας  να «μπουκάρουν» στα σπίτια τους και να τους συλλαμβάνουν με την κατηγορία της συμμετοχής τους στην αριστερή οργάνωση του TKP/ML, η οποία θεωρείται τρομοκρατική (όπως κάθε άλλη αριστερή οργάνωση και κόμμα) στην Τουρκία.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις θεώρησαν ως ελάχιστη υποχρέωσή τους να κατεβάσουν ψηφίσματα αλληλεγγύης στους Τούρκους αγωνιστές, μέσα από τους Φοιτητικούς Συλλόγους, κάνοντας ξεκάθαρο ότι σε οποιαδήποτε προσπάθεια απέλασης θα μας βρουν απέναντί τους. Στραφήκαμε αρχικά στους Φοιτητικούς Συλλόγους, στα όργανα εκείνα που το Φοιτητικό Κίνημα δημιούργησε για να μπορέσει να οργανώσει καλύτερα τους αγώνες του απέναντι στο σύστημα της εκμετάλλευσης, αλλά και της εξάρτησης, που έχει μακελέψει λαούς ολόκληρους, βομβαρδίζοντας τους, εξαθλιώνοντας τους και διώκοντας-εξοντώνοντας όποιον τόλμαγε να σηκώσει κεφάλι. Τους Φοιτητικούς Συλλόγους που με την πάλη και τους αγώνες τους έχουν δείξει με τον καλύτερο και πιο έμπρακτο τρόπο, την αλληλεγγύη τους απέναντι στους καταδιωκόμενους λαούς αυτού του κόσμου. Σε ένα Φοιτητικό Κίνημα που στο παρελθόν έχει νιώσει στο πετσί του τα αποτελέσματα των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και των φασιστικών καθεστώτων που στήνουν ανά την υφήλιο.

Προς μεγάλη μας έκπληξη, η προσπάθεια αυτή ήρθε να μπλοκαριστεί σε μια σειρά σχολές σε Πάτρα, Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη, όχι από την παράταξη της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ, την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, αλλά από την παράταξη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ (παρότι σε άλλες σχολές το ψήφισαν). Με διάφορα ανεκδιήγητα επιχειρήματα αρνήθηκαν να υπογράψουν τα ψηφίσματα, τα οποία εν τέλει δεν πέρασαν.

Φαίνεται, με τον πιο λυπηρό τρόπο, ότι κάποιοι ξέχασαν πως είναι να διώκεσαι εξαιτίας των πολιτικών σου πεποιθήσεων και της συμμετοχής σου στην λαϊκή πάλη και το εργατικό κίνημα. Φαίνεται ότι κάποιοι ξέχασαν πως είναι να σε κυνηγάει, να σε χτυπάει και να προσπαθεί να σε εξοντώσει ένα ολόκληρο σύστημα και το μόνο βάλσαμο που σου έχει απομείνει να είναι η στήριξη και η αλληλεγγύη των λαών και των συλλογικοτήτων τους. Φαίνεται ότι κάποιοι βολεύτηκαν στα συνταγματικά τόξα της αστικής νομιμότητας και στις βαθιές και αναπαυτικές καρέκλες των κοινοβουλίων. Έχουν εμπεδώσει πολύ καλά την κατεύθυνση των εξεγέρσεων που «δεν θα σπάσει ούτε τζάμι» και ας έτρεξαν να κάνουν «μνημόσυνα αποκατάστασης» μιας σειράς αγωνιστών των αγώνων του ’40-’49.

Δείχνουν με τον πιο χυδαίο τρόπο ότι οτιδήποτε δεν είναι «δικό τους» το θεωρούν ξένο και εχθρικό, ακόμα και αν αυτοί  είναι λαϊκοί αγωνιστές που απειλούνται με εξόντωση, παρά το γεγονός πως αν ψάξεις τους «δικούς τους» ανά τον κόσμο θα βρεις μέχρι και τα καθεστώτα που δολοφονούσαν ανθρακωρύχους στη Νότια Αφρική ή το ΑΚΕΛ που ψήφιζε μνημόνια στην Κύπρο.

Όπως και να έχει το πράγμα, ένα είναι το σίγουρο. Με το να μην υπογράφουν ένα απλό ψήφισμα αλληλεγγύης, βάζουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους ως συνυπεύθυνοι στον διωγμό, στην φυλάκιση και την απέλαση αγωνιστών, που δεν έσκυψαν το κεφάλι απέναντι σε αυτό το σύστημα  και ας αντιμετώπιζαν τις χειρότερες συνθήκες τρομοκρατίας, παλεύοντας για το δίκιο των μαζών μέσα από τα πλαίσια του λαϊκού κινήματος.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις δεν θα σταματήσουν την προσπάθεια τους για να εκφραστεί η αλληλεγγύη των φοιτητών και σπουδαστών μέσα από τους Συλλόγους τους, καλώντας τις δυνάμεις που λειτούργησαν με τον παραπάνω τρόπο να το ξανασκεφτούν.

·         ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!
 
·         ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!   

·         ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ή ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ!

·         ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ!

·         ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΘΕΙ ΤΩΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου