Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

ΠΚΣ: παραλογίζεται ή αυτή είναι η πολιτική της άποψη;

για το ψήφισμα αλληλεγγύης στους Τούρκους αγωνιστές της ΑΤΙΚ που δικάζονται στις 17 Ιούνη στο Μόναχο. Κατατέθηκε στο Δ.Σ. της Ιατρικής ΑΠΘ

Ας πάρουμε τα γεγονότα από την αρχή. Στις 17.06 δικάζονται 10 αγωνιστές τις ATIK, τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες. Κατηγορούνται ότι συμμετέχουν σε ¨τρομοκρατική¨ οργάνωση κατ' απόφαση του τούρκικου κράτους που ονομάζει τρομοκράτη κάθε αγωνιστή και κάθε αριστερή-δημοκρατική φωνή. Συνεργό του έχει την Ε.Ε., το ελληνικό αστικό κράτος και τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι οποίοι με τη διαδικασία του ευρωεντάλματος συνέλαβαν τους αγωνιστές και τώρα τους παραπέμπουν σε δίκη.
            Ως Αγωνιστικές Κινήσεις καταθέσαμε ψήφισμα αλληλεγγύης στους Τούρκους Αγωνιστές το οποίο καταψηφίστηκε από την ΔΑΠ και ΔΕΝ στηρίχτηκε από τη ΠΚΣ(!). Είναι αλήθεια από μία δύναμη σαν την ΔΑΠ, συστημική, φορέα της επίθεσης στα δικαιώματα των λαών, χειροκροτητή των αντιδημοκρατικών-αντιλαϊκών πολιτικών της Ε.Ε. δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό.

            Αλλά η ΠΚΣ παραλογίζεται ή εν τέλει αυτή είναι η πολιτική της άποψη; στο Δ.Σ. το οποίο έγινε αποφάσισε να καταθέσει ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΤΙΚΟ (!) ψήφισμα με το επιχείρημα ότι το ψήφισμα των Αγωνιστικών Κινήσεων δεν αναφερόταν σε όλους τους Τούρκους που διώκονται. Κατέθεσε λοιπόν η ΠΚΣ το ψήφισμα της. Ένα ψήφισμα που δεν αναφερόταν στους Τούρκους αγωνιστές που δικάζονται σε λίγες μέρες και δεν καλούσε σε στήριξη των επικείμενων κινητοποιήσεων. Ένα ψήφισμα που κατήγγειλε μόνο τον Ερντογάν και το φασιστικό τούρκικο καθεστώς. Και εμείς διερωτόμαστε η Ε.Ε. δεν έχει καμία ευθύνη για την δίωξη των αγωνιστών; Ή πάλι η ΠΚΣ δεν γνωρίζει; Το ψήφισμα της ήταν τόσο ευρύ που χωρούσε εν τέλει και την ΔΑΠ (!), η οποία το στήριξε.
            Καταγγέλλουμε τη ΔΑΠ η οποία στηρίζει κάθε πρακτική του θεσμού της Ε.Ε., ακόμα και όταν διώκονται αγωνιστές και πρόκειται να επαναπροωθηθούν στο φασιστικό τουρκικό καθεστώς.
            Καταγγέλλουμε την ΠΚΣ που πήρε την πολιτική ευθύνη να ΜΗΝ δείξει την αλληλεγγύη της στους τούρκους αγωνιστές ATIK. Την καταγγέλλουμε που αποφάσισε να μην καταδικάσει την φασιστική δίωξη Ε.Ε.- Τουρκίας. Την καταγγέλλουμε, γιατί με την “ουδετερότητα” της στάσης γίνεται συνυπεύθυνη στην καταδίκη και επαναπροώθηση των Τούρκων αγωνιστών. Καταγγέλλουμε την πολιτικής της απόφαση να μην στηρίξει τις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης την ημέρα της δίκης.
            Καλούμε όλους τους φοιτητές Ιατρικής να καταγγείλουν την στάση αυτή της ΠΚΣ. Καλούμε όλους τους φοιτητές να δείξουν την αλληλεγγύη τους και τα δημοκρατικά τους αισθήματα στους διωκόμενους στηρίζοντας και συμμετέχοντας στην διαμαρτυρία στις 17.06 στο γερμανικό προξενείο, την ημέρα της δίκης.
            Υ.Γ. : Μάλλον πρέπει να αρχίζουμε να συνηθίζουμε αυτή τη στάση της ΠΚΣ, γιατί στο ίδιο Δ.Σ. αποφάσισε να μην στηρίξει ψήφισμα αλληλεγγύης στους διωκόμενους του αγώνα ενάντια στη εξόρυξη χρυσού. Μάλλον δεν γνώριζε ούτε γι' αυτούς.  
             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου