Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Κάτω τα χέρια από τα δημοκρατικά δικαιώματα- Κάτω η φασιστικοποίηση. Άμεση αθώωση της Ηριάννας Β.Λ. και του Τ. Θεοφίλου!



Τη στιγμή που ο λαός κι η νεολαία στενάζουν, οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ- ΕΕ πιέζουν για περισσότερα μέτρα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ σαρώνει τις εργατικές- λαϊκές κατακτήσεις, παραχωρώντας παράλληλα γη και ύδωρ στους προστάτες της, άλλα δύο παραδείγματα κρατικής τρομοκρατίας κάνουν την εμφάνισή τους. Πρόκειται για τις περιπτώσεις της Ηριάννας και του Τ. Θεοφίλου, που έρχονται να προστεθούν στη σωρεία διώξεων, εισβολών σε σπίτια, συλλήψεων και κατηγοριών συνδικαλιστών, απεργών κι αριστερών αγωνιστών, των τελευταίων χρόνων.

Συγκεκριμένα, πρόσφατα, η Ηριάννα, 29χρονη φοιτήτρια Φιλοσοφικής, καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκιση, χωρίς ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση. Η δικαστική περιπέτειά της ξεκίνησε όταν ο σύντροφός της, φοιτητής ΕΜΠ, κατηγορήθηκε για συμμετοχή στη Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς (ΣΠΦ), επειδή είχε φιλικές σχέσεις με κάποια μέλη της, αλλά τελικά αθωώθηκε. Όπως έχει γίνει γνωστό, εκείνη δεν έχει σχέση με τον α/α χώρο, είχε τελειώσει το μεταπτυχιακό της και πραγματοποιούσε διδακτορικό. Ωστόσο, κρίθηκε ένοχη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, καθώς «μέρος του DNA της» (!), που είχε δώσει οικειοθελώς στην αστυνομία το 2011, ταυτοποιήθηκε… σε γεμιστήρα όπλου που βρέθηκε στην Πολυτεχνειούπολη.

Από την άλλη, ο Θεοφίλου είχε συλληφθεί βάσει ανώνυμου τηλεφωνήματος που τον κατηγορούσε για συμμετοχή σε ένοπλη ληστεία στην Πάρο το 2012, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας οδηγός ταξί. Στη δίκη, ενώ δεν τον αναγνώρισε κανένας μάρτυρας κατηγορίας και δεν υπήρχε κανένα βάσιμο στοιχείο εις βάρος του, καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλακή χωρίς αναστολή, γιατί δείγμα DNA του βρέθηκε σε ένα καπέλο (!) που εντοπίστηκε… αργότερα στον χώρο της ληστείας. Στη δευτεροβάθμια δίκη, η εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη του και για συμμετοχή στη ΣΠΦ, κατηγορία από την οποία είχε απαλλαγεί πρωτόδικα. Ο ίδιος στην απολογία του αναφέρει ότι λόγος της δίωξής του είναι οι αναρχικές του πεποιθήσεις και ότι δε συμμετείχε ούτε στη ΣΠΦ ούτε στη ληστεία και τον φόνο.
Και στις δυο περιπτώσεις, καθοριστικό ρόλο έπαιξε ένα κατηγορητήριο κατασκευασμένο, διάτρητο, με ελλιπή στοιχεία και με «πρωταγωνιστή» το γενετικό φακέλωμα- μαγείρεμα. Επιπλέον, γίνεται σαφές ότι η αστική δικαιοσύνη δεν διστάζει να δικάσει ακόμα και την κοινωνική συναναστροφή προσώπων, αρκεί να εμπεδωθεί ο φόβος της ποινικοποίησης και να καμφθεί κάθε αγωνιστική διάθεση και δράση.
Στην ουσία, βέβαια, εντείνεται η πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής, που αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της αντιλαϊκής επίθεσης. Κι αδιαμφισβήτητα, στο στόχαστρό της δεν μπαίνουν μόνο η Ηριάννα κι ο Τάσος αλλά συνολικά όποιος σηκώνει κεφάλι, αντιστέκεται και διεκδικεί τα δικαιώματά του βάζοντας ανάχωμα στην κυρίαρχη πολιτική. Από τις διώξεις των φοιτητών της Ξάνθης, των μαθητών του Ρεθύμνου, των κατοίκων της Χαλκιδικής, των αγωνιστών της ΑΤΙΚ, μέχρι τα χημικά των ΜΑΤ στις διαδηλώσεις και τον αντισυνδικαλιστικό νόμο, είναι σαφής η παραπάνω κατεύθυνση.
Σήμερα, που προωθούνται ταξικοί φραγμοί και εντατικοποίηση στις σχολές, χτυπιούνται οι σύλλογοι κι οι γενικές μας συνελεύσεις, συκοφαντείται και παραβιάζεται το άσυλο, είναι ανάγκη να πάρουμε θέση. Μέσα απ’ την ανάπτυξη εστιών αντίστασης, να σταθούμε αλληλέγγυοι στους διωκόμενους, καταγγέλλοντας τη φασιστικοποίηση και προασπίζοντας τις δημοκρατικές μας ελευθερίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου