Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

Να καταγγείλουμε την προκλητική επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα!



Στις 7 και 8 Δεκέμβρη προγραμματίστηκε η «ιστορική» κατά τα λεγόμενα της ελληνικής κυβέρνησης επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στη χώρα μας, με στόχο μεταξύ άλλων  να «προαχθεί η σταθερότητα» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

 Η προκλητική επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα πλαίσια μιας οξυμένης αντιπαράθεσης, όσον αφορά τις σχέσεις των δύο χωρών, η οποία συμπυκνώνεται στις επιδιώξεις των δύο αστικών τάξεων για κυριαρχία στον χώρο του Αιγαίου, αλλά και αναβάθμιση του ρόλου τους σε μια σειρά μέτωπα όπως Μ.Ανατολή, Αν.Μεσόγειο, Βαλκάνια, Κύπρο. Οι παραπάνω αντιθέσεις, που καμία σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα των δύο λαών, δεν μπορούν παρά να ιδωθούν υπό το καθεστώς της εξάρτησης των δύο αστικών τάξεων από τον ιμπεριαλιστικό παράγοντακαι τον ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως Η.Π.Α. και Ε.Ε. τροφοδοτούν και εκμεταλλεύονται  χρόνια τώρα  τις αντιθέσεις Ελλάδας  - Τουρκίας, προάγοντας και εξυπηρετώντας τα δικά τους κάθε φορά συμφέροντα, διαιωνίζοντας ταυτόχρονα τον έλεγχό τους στην περιοχή.
Την ίδια λοιπόν στιγμή που ο πολεμικός κίνδυνος μεγαλώνει, κάτω από την όξυνση των ανταγωνισμών Η.Π.Α. – Ε.Ε. – Ρωσίας, διαγράφοντας τα πιο επικίνδυνα σενάρια για τους λαούς, Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές διώκονται, φυλακίζονται και δολοφονούνται από το καθεστώς Ερντογάν, ενώ κάθε αριστερή, δημοκρατική και προοδευτική φωνή στη Τουρκία βρίσκεται αντιμέτωπη με την κρατική καταστολή και τρομοκρατία. Η ελληνική κυβέρνηση με τη σειρά της συμμετέχει στο συνολικότερο κυνήγι αγωνιστών από την Τουρκία που πραγματοποιείται σε ολόκληρη την Ευρώπη, προχωρώντας στη σύλληψη Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών, ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης Ερντογάν.
Απέναντι σε αυτήν τη πραγματικότητα ο λαός και η νεολαία Ελλάδας και Τουρκίας, καλούνται να παλέψουν ενάντια στην πολιτική τόσο των αρχουσών τάξεων όσο και των ιμπεριαλιστών. Προτάσσοντας την αλληλεγγύη, τη φιλία και τον κοινό αγώνα με τους λαούς των γύρω περιοχών να παλέψουν για ειρήνη, ζωή, ελευθερίες και δικαιώματα!

·         ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ!

·         ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

·         ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!

·         ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!

·         ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΔΝΤ!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου