Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Ανταπόκριση από την πορεία υπεράσπισης του Ασύλου και της ελεύθερης πολιτιστικής έκφρασης στο ΑΠΘ (Παρασκευή 23/2) (+φωτογραφίες)



Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πορεία στην οποία καλούσε η συνάντηση πολιτιστικών και πολιτικών συλλογικοτήτων την Τετάρτη. Υπήρξε μια πρώτη κίνηση, με αρκετά καλή για τα δεδομένα της εποχής μαζικότητα – πάνω από 200 άτομα – ,την οποία πλαισίωσαν κυρίως ανένταχτοι φοιτητές των πολιτιστικών ομάδων αλλά και αριστερές συλλογικότητες (Αγωνιστικές Κινήσεις, ΣΣΠ, ΕΑΑΚ).


Ακολουθήθηκε διαδρομή εντός του πανεπιστημιακού χώρου, με στόχο την απεύθυνση στον πλατύ κόσμο των σχολών ο οποίος εξ’ άλλου βρίσκεται αντιμέτωπος με τον ίδιο αντίπαλο. Δηλαδή τον νόμο πλαίσιο και τον νόμο Γαβρόγλου που έρχονται από την μια να φτιάξουν μια τριτοβάθμια εκπαίδευση αφιλόξενη για τους φοιτητές από λαϊκές οικογένειες και από την άλλη, με την κατάργηση του ασύλου, να βάλουν στον γύψο οποιαδήποτε μορφή αντίδρασης σε αυτή την κατάσταση·  ακόμη και μια προβολή, μια πρόβα, μια ομάδα μέσω της οποίας ο φοιτητόκοσμος μπορεί να γίνει «επικίνδυνα» εκφραστικός απέναντι τους! Η πορεία κατέληξε στη Σχολή Θετικών Επιστημών, στην οποία σήμερα στεγάζεται η πλειοψηφία των πολιτιστικών ομάδων και οι αρχές της οποίας εκτοξεύουν απειλές για άμεση «εκκένωση» ( κλειδώματα από νωρίς, «προστατευτικά» ρολά, κ. ά) ιδιαίτερα έντονα το τελευταίο διάστημα.
Ακούστηκαν συνθήματα υπεράσπισης της ελεύθερης πολιτιστικής έκφρασης των ομάδων και ενάντια στις μεθοδεύσεις εναντίον τους, συνθήματα υπεράσπισης του Ασύλου και της ελεύθερης πολιτικής/πολιτιστικής δράσης, συνθήματα τέλος που αναδείκνυαν ότι ν. πλαίσιο και ν. Γαβρόγλου είναι η πηγή της φίμωσης τω φοιτητών που εξυπηρετεί με τη σειρά της την επίθεση στο λαϊκό δικαίωμα στις σπουδές. Ο κόσμος έδωσε νέο ραντεβού την Κυριακή 16:30 στη Σ.Θ.Ε, καθώς και στις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων του το επόμενο διάστημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου