Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Όχι στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο! Η νεολαία να μη γίνει κρέας για τα κανόνια τους!



Το πρόσφατο ναυτικό επεισόδιο, με τη διεμβόλιση ελληνικού σκάφους από τούρκικη ακταιωρό ανέδειξε, με αναβαθμισμένο τρόπο και για άλλη μια φορά, την όξυνση που υπάρχει στις σχέσεις μεταξύ των δύο αστικών τάξεων των δύο χωρών. Εδώ και αρκετό καιρό, η κάθε μια αστική τάξη ανταγωνίζεται έντονα την άλλη και όπου τους δίνεται η «ευκαιρία», με βάση τις συνολικότερες εξελίξεις στην περιοχή, καθόλου δεν λείπουν «εμπρηστικές» δηλώσεις και κινήσεις της μιας απέναντι στην άλλη (βλ. και δηλώσεις που ακολούθησαν και από τις δύο πλευρές μετά το επεισόδιο).

Το έδαφος για την εκδήλωση των αντιδραστικών αυτών - και αντίστοιχων άλλων αντιδραστικών και επικίνδυνων – αντιθέσεων στην περιοχή στρώνεται και τροφοδοτείται από την έντονη παρέμβαση του ιμπεριαλιστικού παράγοντα σε αυτήν. Το σύνολο των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, με πρώτους και καλύτερους τους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς φονιάδες, έχουν μπει σε έναν νέο κύκλο -επικίνδυνών για τους λαούς- ανταγωνισμών με στόχο το ξαναμοίρασμα των αγορών, των πρώτων υλών και δρόμων μεταφοράς, των σφαιρών επιρροής και επένδυσης του καθενός. Από τη Συρία και τη Μ.Ανατολή, μέχρι τα Βαλκάνια και τη Β. Αφρική, το Αιγαίο και την Κύπρο, η κατάσταση πραγματικά μυρίζει μπαρούτι. Η προσπάθεια επέκτασης του ΝΑΤΟ γίνεται τόσο εμφανής όσο και οι «αναβαθμισμένες» απαντήσεις που δίνονται από τις υπόλοιπες πλευρές -και κύρια των Ρώσων ιμπεριαλιστών. Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι τα εκατομμύρια των προσφύγων, των νεκρών και των σακατεμένων. Η συσσώρευση στην περιοχή -και στη χώρα μας- του κάθε είδους επικίνδυνου πολεμικού υλικού. Από τα γεωτρύπανα που πάνε μαζί με εξοπλισμένες φρεγάτες για εξορύξεις (βλ. κυπριακές ΑΟΖ), μέχρι τις βάσεις, τα αεροπλανοφόρα και τον ΝΑΤΟϊκό στόλο στο Αιγαίο. Σε αυτήν την πολιτική ευθυγραμμίζεται -και με το παραπάνω μάλιστα- η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα μέσα στη χώρα. Για άλλη μια φορά γίνονται φανεροί οι πολεμικοί κίνδυνοι που απειλούν τους λαούς και τον λαό μας. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως το ΝΑΤΟ όχι μόνο δεν αποτελεί εγγύηση ειρήνης και ασφάλειας, αλλά είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης και πολεμικών κινδύνων.
Σαν νεολαία δεν πρέπει να «τσιμπήσουμε» στα παραμύθια που μας ταΐζουν. Πρέπει να σταθούμε κόντρα στον «ρεαλισμό» και την υποταγή που πλασάρει η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, όταν μιλάνε τάχα για «σταθερότητα» και για «πολύπλευρη εξωτερική πολιτική», αποκρύβοντας το ότι μας εμπλέκουν στα πιο εφιαλτικά πολεμικά σχέδια. Πρέπει να σταθούμε κόντρα στις διάφορες εθνικιστικές απόψεις, που πλασάρονται από διάφορες πλευρές, ακόμα και αν αυτές -δυστυχώς- ντύνονται και με «αριστερό» μανδύα.
Γιατί ο λαός και η νεολαία της Ελλάδας και της Τουρκίας, όπως και όλοι οι λαοί, δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Γιατί έχουν κοινούς εχθρούς, κοινά προβλήματα και κοινή προοπτική. Γιατί, στο κάτω-κάτω απειλούνται από τους ίδιους κινδύνους. Γιατί η αντιπαράθεση των ιμπεριαλιστών και των ντόπιων αστικών τάξεων και καθεστώτων δεν έχει τίποτα να τους προσφέρει. Είναι επικίνδυνη κα αντιδραστική.
Για όλους αυτούς τους λόγους, η νεολαία στη χώρα μας πρέπει και μπορεί να παίξει πρωτοπόρο ρόλο στην κοινή προσπάθεια που πρέπει να δοθεί για τη συγκρότηση ενός κοινού Μετώπου Πάλης των λαών, που θα στέκεται ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τους εθνικισμούς και τον πόλεμο. Πρέπει και μπορεί να παλέψει μαζί με τον λαό για τη συγκρότηση μέσα στη χώρα ενός αντιιμπεριαλιστικού-αντιπολεμικού κινήματος που θα στέκεται ενάντια στην εξάρτηση της χώρας μας από τους Αμερικάνους και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές. Ενάντια στη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ, τις βάσεις και του επικίνδυνους σχεδιασμούς. Ενάντια σε κάθε επαναχάραξη συνόρων με άδικους αιματηρούς πολέμους. Για τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών. Για την αλληλεγγύη σε κάθε πρόσφυγα και ξεριζωμένο μετανάστη. Για να μη γίνουν οι λαοί και η νεολαία κρέας για τα κανόνια τους. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου