Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

18ο Camping Αγωνιστικών Κινήσεων και Μαθητικής Αντίστασης



Για άλλη μια χρονιά, οι Αγωνιστικές Κινήσεις και η Μαθητική Αντίσταση συνδιοργανώνουμε τις διακοπές μας. Πραγματοποιούμε το 18ο campingμας και σε καλούμε να συμμετάσχεις, αυτή τη φορά στη Πλάκα Δρεπάνου στο Ναύπλιο στο camping ArgolicStrand.

Έχουμε γνώση της δύσκολης περιόδου την οποία διανύουμε. Με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να δρομολογεί νέα μέτρα κάτω από την εποπτεία της ΕΕ και του ΔΝΤ, όποια δικαιώματά μας έχουν απομείνει μπαίνουν στο στόχαστρο. Ο βίος γίνεται αβίωτος για εμάς και τις οικογένειες μας, με αποτέλεσμα οι καλοκαιρινές διακοπές να έχουν φτάσει να θεωρούνται πολυτέλεια. Για όσους, πάλι, είναι εφικτές, τις περισσότερες φορές, αποτελούν μια εκτόνωση, ένα ξέσπασμα, μια προσπάθεια να αφήσουμε την καθημερινότητα και τα προβλήματά μας πίσω, αφού η εντατικοποίηση και οι εξαντλητικοί ρυθμοί σπουδών όλη τη χρονιά δεν μας έχουν αφήσει να πάρουμε ανάσα.       
Παρ’ όλα αυτά το συγκεκριμένο camping δεν αποτελεί απλά και μόνο φτηνές καλοκαιρινές διακοπές. Είναι μια προσπάθεια να δώσουμε απάντηση κόντρα στο κυρίαρχο πρότυπο διακοπών, που προωθεί το σύστημα, με πρόταγμα το τρίπτυχο ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.
Προσπαθούμε οι διακοπές μας να μην αποτελούν μια ατομική πρόταση αλλά δίνουμε μια συλλογική απάντηση μέσα από τη λειτουργία των ομάδων που αναλαμβάνουν την οργάνωση του camping. Δεν αναθέτουμε σε “τρίτους” τη καθαριότητα του χώρου ή το μαγείρεμα. Αναλαμβάνουμε όλοι μαζί την οργάνωση των διακοπών μας.
Μέσα από τις συζητήσεις και τα εργαστήρια προσπαθούμε να δώσουμε τη δική μας εξήγηση στις πολιτικές εξελίξεις που μας αφορούν άμεσα και μας προετοιμάζουν ένα μαύρο μέλλον. Δεν προσπαθούμε απλά να ξεχάσουμε προσωρινά τα προβλήματά μας, αλλά συζητάμε με ποιον τρόπο συλλογικά μπορεί να βρεθεί η πραγματική λύση.
Ταυτόχρονα διασκεδάζουμε, βουτάμε στη θάλασσα, ξεκουραζόμαστε. Με συναυλίες, ρεμπέτικα γλέντια, προβολές ταινιών, τουρνουά (τάβλι, σκάκι, beachvolley) και παρουσιάσεις βιβλίων περνάμε καλά, βρίσκουμε τρόπους έκφρασης των προβληματισμών μας.

Κόντρα σε ένα σύστημα που μας στερεί το μέλλον και μας θέλει παρακολουθητές των εξελίξεων, ενάντια στις αδιέξοδες λογικές που προβάλλει, εμείς προτάσσουμε τον συλλογικό δρόμο!

Το πρόγραμμα του φετινού κάμπινγκ είναι εδώ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου